Lakritsknäck med flingsalt



Lakritsknäck med flingsalt, en riktigt liten mumsbit om du älskar lakrits!
Vill du få din lakritsknäck riktig svart, så måste du tillsätta ätbar färgpasta, som bland annat finns att köpa här. Dosera färgpastan varsamt, då den ger färg snabbt.
Det går inte att använda hushållsfärg, den är inte tillräckligt intensiv. Tillsätter du inte svart färgpasta kommer dina knäck att bli gråaktiga i färgen, fortfarande lika goda såklart!


Lakritsknäck med flingsalt
  • Grädde 100g = 1dl
  • Strösocker 90g = 1dl
  • Ljus sirap 140g = 1dl
  • Lakritspulver 5g = 1msk
  • Färgpasta, dosera så mycket färg du önskar
  • Flingsalt

Arbetsbeskrivning 

  1. Blanda grädde, socker, sirap och lakritspulver i en kastrull.
  2. Tillsätt färg efter eget tycke och vispa massan samman.
  3. Koka upp din knäck.
  4. Låt koka på medelvärme till 125°. Använd en digital termometer för att få rätt temperatur. Känn i mitten av kolasmeten, lägg inte stickan i botten av kastrullen. Då kommer det visa för varmt, och knäcken blir för mjuka.
  5. Rör i smeten emellanåt, framför allt mot slutet av koktiden. Du kan även sänka värmen på plattan mot slutet så knäcken inte bränner vid.
  6. Medan din knäck kokar ställer du formar på en plåt.
  7. Häll knäcksmeten i ett litermått, häll smeten i formarna.
  8. Toppa varsamt med flingsalt.
  9. Förvara knäcken i en burk i rumstemperatur. Lägg papper emellan om du staplar dem på varandra. Annars fastnar knäcken.

lakritsknäcklakritsknäck med flingsalt



 

Dela gärna inlägget och följ mig på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *