Bakom sidan finner du mig, Ennie Kramer, som har ett stort intresse för bakning och genuina råvaror. Lyckas med bakning skapades då jag tyckte att det saknades en sida som gav mer än bara recept och bilder. Syftet med min sida är att du även ska få rådgivning, fakta och konkreta tips för att lyckas.
Jag önskar dig en trevlig läsning,
och allra mest, att du bättre ska lyckas med din bakning.
Med bästa hälsningar,
Ennie Kramer
Fina kommentarer från er läsare
- Älskar in blogg och följer dig helt slavsikt. Du och din blogg är det bästa som hänt internet!
- Tack för underbara tips, din sida är magisk!!!
- Hej, ALLTSÅ! VÄRLDENS BÄSTA BLOGG! Jag har två frågor. Om jag vill göra en mjölkchoklad mousse kan jag bara byta ut den vita chokladen i de här receptet? Går det även att göra detsamma med mörk chokladmousse, men att man tar bort gelatinet där?
- Hej! Tack för fantastiska recept 🙂 Allt jag har testat har blivit perfekt!
- Alltså jag måste tacka dig ur djupet av mitt hjärta för din blogg- ingen förklarar så tydligt som du gör. Att du har fått upp MITT intresse för bakning är verkligen imponerande – jag som ryste vid tanken på att baka något förut. Trodde du hade lämnat bloggen men såg ditt inlägg nu & mitt hjärta började jubla!! TACK för en fenomenal blogg!
- Supersmarrig! Har inte vågar mig på en rulltårta efter jag gjorde en för flera år sedan som var som gummi! Men idag tänkte jag att det var dags. Superlätt recept att följa och smakar dundergott! Tyvärr så sprack den något, så jag måste ha gjort någonting fel! Skyller inte alls på receptet!
- Hej! Vill först säga att man verkligen kan lita på dina recept. Resultaten blir inte konstiga som de kan bli med andra recept. Är så glad att jag snubblade in på din sida!
- Best muffins recipe ever. Wow
- Tack för ovärderliga tips! Jag följde recepten på ansats och vaniljkräm sen lade jag tårtan efter dina anvisningar. Har gjort prinsesstårta många ggr förut men denna version slog alla tidigare med hästlängder. Jag kände mig mycket stolt att servera en sådan god tårta. Ska bara baka denna prinsesstårta i fortsättningen!
- Bästa recept jag testat och att göra den utan vattenbad är ju så mycket enklare. Stort tack för alla fina tips hur man lyckas bäst. (crème brulée)
- Bästa receptet hittills! Tack! (crème brulée)
- Superbra recept! Familjen som inte gillar kladdkaka gav den suuuperbetyg!
- Grym sida! Blev en fantastisk fredagsfika!
- De första jag lyckats med, så goda saftiga och mjuka. Tack för receptet, nu skall här bakas muffins så det står härliga till.
- Bästa muffinsreceptet jag provat, och jag har testat många. Har aldrig tidigare fått dem så luftiga och saftiga, fantastiskt! Jag har bakat dem som choklad samt pepparkaksmuffins och nu ska jag testa med apelsin och saffran till Lucia. Tack för hjälpen!
- Tredje gången jag kokar efter ditt recept och sylten blir så fin i konsistensen och så smakfull även tagit lite mindre socker och håller sig utmärkt.
- Har gjort din fenomenala lingonsylt flera gånger och har just nu ett kok på gång. Undrar om jag kan använda samma recept på hallon?
- Hej, Det där var världens bästa recept på sockerbullar. Gjorde precis som Du skrev i receptet förutom att jag tog bort saffran. Kommer den här gången att ha de som släta bullar. Grymt goda! Tack! 🙂
- Denna är helt perfekt, superbra recept o supergod! Hamnar direkt bland mina favoritrecept! (cheesecake med gelatin)
- Vilka underbara recept du har och så tydligt du bärettat,helt fantastiskt. Tusen tack. Jag önskar dig allt gott 🙂
- Alltså tack för detta recept. Lite meckigt men det var ta mig tusan värt det för det var den godaste tårtan jag någonsin gjort 🙂
- Morotskakan var jättegod! En arbetskamrat sa: Det är den godare morotskaka jag någonsin ätit! Helt seriöst!
- Hej, älskar denna sajt, brukar kolla av med sajten innan jag börjar något nytt recept eller när jag har problem med min bakning. Har en fråga som jag inte kan hitta svaret på; kan man använda en schweizisk (eller italiensk) maräng i stället för den franska i en budapestrulle?
- Din blogg är jättebra, jag tycker dina recept är fantastiska! Jag önskar mig ett recept på riktigt goda Kärleksmums 🙂
- Jag blev så överlycklig när jag hittade din blogg idag! Jag suger i mig all kunskap jag kan hitta om bakningstekniker och -kemi (vilket det inte skrivs jättemycket om) och din blogg känns ju som en fullkomlig guldgruva!
- Det mest fantastiska jag sett! Helt ljuvligt och vackert, sen mkt tydliga beskrivningar!! Uppskattas!!
- Superbra recept – vaniljkrämen blev kanon! Gjorde dubbel sats men tog bara potatismjöl som till enkel sats och det blev jättebra! Len och fin, inga klumpar. Tack för det, ska jag alltid använda framöver
- Fantastisk baksida! Allt e så himmla bra förklarat. I detalj. Super. Det enda jag skulle önska mig e mer recept.
- Din blogg är super toppen. Recepten är jättebra, kollar alltid här när jag ska baka något gott
- Det överlägset bästa receptet på rulltårta hittills, och då har jag försökt länge!
- Vilken liten guldgruva! Så otroligt bra med en massa tips och råd om vad man behöver tänka på. Toppen att du även förklarar varför man ska göra si eller så. Kommer definitivt att kika in här när jag behöver lite vägledning. Ha en toppendag!
- Tack för värdefulla tips om hur man får den perfekta marängen!
- Du har verkligen en fin blogg! Roligt att läsa om bakgrunderna till olika recept.
- Hej hopp! Jag är så glad att jag hittat din blogg! Bästa och mest pedagogiska tipsen jag hittat! Idag satte jag din vetedeg och gjorde de första saffransbullarna i mitt 45-åriga liv som jag faktiskt är nöjd med. Så nöjd att jag vågar ge bort dem ?. Jag har jobbat i kök men bakning har alltid varit min svaga sida. Nu vill jag prova alla dina recept, tips och trix. Ser fram emot julledigheten. Nu skall det bakas!
- Hej och tack för en fantastisk blogg. Jag har gjort de flesta av dina recept - det blir alltid superbra!
- Jag har med mycket stort intresse läst mig igenom en hel del på din blogg och tycker du har väldigt intressanta recept. Du gör det på ett enkelt sätt utan att överdriva och ändå på ett proffsigt sätt jämfört med de flesta bakböcker man hittar i handeln.
- Har precis hittat din blogg. Letade efter recept på stora muffins. De ska säljas på min dotters klassresa. Suverän och tydlig. Tack för det.
- Fantastisk sida!! Så många bra tips och massa inspiration.
- Hej, tack för en helt fantastisk sida!! Har bakat såväl muffinsen som kladdkakan och väntar med spänning på att smaka dem.
- När kommer du ut med en bok med alla fiffiga tips, råd och recept?
- Skulle det bli en bok så vet jag vad jag önskar mig till julklapp!
E-post: info@lyckasmedbakning.nu
Instagram: @lyckasmedbakning
Nyhetsbrev
12 reaktioner på ””
Vilken liten guldgruva! Så otroligt bra med en massa tips och råd om vad man behöver tänka på. Toppen att du även förklarar varför man ska göra si eller så. Kommer definitivt att kika in här när jag behöver lite vägledning. Ha en toppendag! ☺
Vilken fantastisk sida! Stort tack för all bra info! Blir lite nyfiken på vem du är…!
Ha en bra dag!
Hej…i ett engelskt bakprogram skulle de göra Parmentier….är det samma som Pariservåfflor som min mormor tyckte så mycket om…?
Är ny på din sida och tycker den verkar väldigt innehållsrik och intressant, bra helt enkelt!
Eva
Hej Eva!
Tyvärr vet jag inte om det är samma sak som pariservåfflor. Önskar jag kunde svara på din fråga! Men kanske är det någon annan som läser detta och kan svaret?
Tack snälla för att du tog dig tid att skriva att du tycker om sidan.
Bästa hälsningar, Ennie
Har precis hittat din blogg. Letade efter recept på stora muffins. De ska säljas på min dotters klassresa. Suverän och tydlig. Tack för det.
Tack snälla för din fina kommentar!
Hoppas du blir nöjd med muffinsen.
Vänligen Ennie
Hej,
Återigen tack för en fantastisk sida!
Jag undrar om du har ett bra recept på en god och frasig ”matpajdeg”?
Vissa skriver med ägg andra utan, har du bra tips och råd är jag mer än tacksam.
Trevlig helg!
Mvh Michaela
Hej Michaela! Jag har inget recept på rak arm. Men vet att många matpajsdegar som är frasiga, brukar innehålla ister eller kokosfett. Googla få se om du får upp något recept med dessa ingredienser 🙂
Hej, undrar om ugnsvärmen på kardemummabullarna ska vara varmluft eller vanlig värme. I ditt recept står det 210 grader.
Tacksam för svar
Jenny
Hej Jenny,
Tack för ditt mejl.
Det är vanlig ugnsvärme med över och undervärme. Baka av i mitten av ugnen.
Lycka till! 😊
Med bästa hälsningar,
Ennie Kramer
Hej, sökte och fann på din sida tips hur man kan koka lingonsylt på olika sätt. Gillar det jag läser och ska ta till mig detta. Ser också att det skulle finnas recept på mjuk pepparkaka men kan inte hitta det. Kan du ge mig länk till detta recept.
Hej Tommy,
Kul att höra att du uppskattar tipsen om lingonsylt – återkom gärna hur det gick med din lingonsyltskokning!
Du har så rätt med att man ej hittar ett recept på mjuk pepparkaka. Det fall i glömska. Men håll utkik så kanske det dyker upp ett recept närmare jul!
Allt gott, Ennie