Fudge - Enkel och krämig lakritsfudgeGODIS & KONFEKT

Hur gör man enkel och krämig Fudge?

Krämig fudge


Krämig Fudge, ett perfekt godis till alla tillfällen!
I många recept ska du koka en fudge med alla ingredienser upp till en temperatur på 116-117°. Därefter röra fudgen regelbundet ned till 55-60°. Detta gör man för att sockret ska kristalliseras, och fudgen få den rätta smältande konsistensen. Men ibland vill man att det ska gå snabbt och då gör du såhär:

Använd sötad kondenserad mjölk!

Japp, lika mycket sötad kondenserad mjölk smälter du i ett vattenbad tillsammans med lika mycket choklad!
Tillsätt lite smör, för att få ännu mer glans på fudgen. Fudge med sötad kondenserad mjölk blir jättekrämig. Fudgen blir absolut inte sockrig!

Här får du ett supersmaskigt recept på lakritsfudge.
Gillar du Dumlelakrits? Då kommer du att älska dessa 🙂


Krämig Fudge

Krämig fudge med lakrits
  • 1 burk sötad kondenserad mjölk ca 400g (mjölken måste vara sötad, annars kommer fudgen aldrig att stelna. Och du ska köpa sötad mjölk, inte någon färdigkokt mjölk som är en kolasås).
  • 400g choklad (hälften ljus och mörk choklad)
  • 150g turkisk peppar, finmixad
  • Smör, 25g
  1. Mixa turkisk peppar till en fint pulver.
  2. Smält turkisk pepparn tillsammans med mjölken över ett vattenbad tills godiset är helt smält. Rör hela tiden med en slickepott.
  3. Blanda i smöret.
  4. Tillsätt sedan finhackad choklad, och blanda slät. Massan kommer nu att bli rejält tjock så du får kämpa runt lite med din slickepott 🙂
  5. Fördela smeten i en bakform 25 x 25cm som är klädd med bakplåtspapper. Toppa eventuellt med lite lakrits.
  6. Låt fudgen stelna i kyl ett par timmar innan du skär upp den. Men godast är fudgen dagen efter.
  7. Förvara i kyl eller i rumstemperatur.

  8. Krämig fudge

Krämig fudge

Krämig fudge


 

Byt ut mjölk eller mörkchoklad mot vit choklad istället. Smaksätt med hallon eller blåbärspulver. Toppa fudgen med passionsfrukt, kardemumma, saffran, nötter, polkagrisar. Tänk bara på att inte tillsätta för ”blöta” saker och för mycket vätska i smeten. Då stelnar inte fudge som är gjord på kondenserad sötad mjölk.

Vill du veta skillnaden på Fudge, Kola & Knäck? Klicka här


One thought on “Hur gör man enkel och krämig Fudge?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *