GODIS & KONFEKTKrämiga romtryfflar

Krämiga Romtryfflar



Krämiga romtryfflar är perfekta när du är chokladsugen. Dessa tryfflar är mjukt krämiga så att de bara smälter i munnen. Servera med en stark kopp kaffe så är kvällen räddad. Det är bara den där sprakande brasan i bakgrunden som saknas, eller hur?

Och just ja, vad menas med tryffel egentligen? Tryffel är helt enkelt: choklad + grädde = tryffel.
Men ganache då, vad är det? Samma sak som tryffel! ?

Romtryfflar 25st
  • Mörk choklad 70% 140g
  • Grädde 150g = 1.5dl
  • Glykos 20g = 1 msk
  • Mörk rom 20g = 4 tsk
  • Smör 8g = 0.5 msk

Arbetsbeskrivning 

  1. Hacka chokladen fint.
  2. Koka upp grädde med glykos, och slå vätskan över chokladen.
  3. Rör massan slät och homogen.
  4. Tillsätt mörk rom och mjukt smör.
  5. Låt tryffelmassan så framme över natten i rumstemperatur, då kommer de bli perfekt att spritsa (eller skeda).
  6. Fördela tryffelmassan i en spritspåse, spritsa upp 25-28st romtryfflar á 12g på ett bakpapper. Har du ingen spritspåse så skedar du upp små tryfflar istället.
  7. Sätt in dina romtryfflar i kylen för att stelna 30min.
  8. Tag fram dina romtryfflar och rulla dem jämna, vänd sedan runt dem i en god, fyllig kakao.

Servera gärna med mörk rom till dina tryfflar som en avec. Dessa tryfflar är inte så barnvänliga, men det går utmärkt att utesluta den mörka romen från receptet. Vill du kan du smaksätta med annan sprit eller likör. Kanske gillar du Baileys bättre än mörk rom?

Romtryfflar.

Romtryffel.

Är det något jag tycker du ska investera i, om du bakar ofta så är det:

  1. En bra våg så att du kan väga och få exakta mått. Detta gör att du bättre kommer att lyckas.
  2. Spritspåsar, du slipper en massa kladd. Och kan arbeta snyggt och metodiskt.
  3. Palett. Rak och vinklad. Underlättar oerhört när du brer ut massor och stryker upp tårtor.


 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *