Om migBakom sidan finner du mig, Ennie Kramer. Jag är 28 år, uppvuxen i Dalarna och bor idag söder om Stockholm tillsammans med min man Eddie. Jag har en restaurangutbildning och påbyggnadsutbildning inom konditori.
Bakning har alltid varit ett av mina största intressen - och jag har en stor passion för bra råvaror. Väljer helst ekologiskt, närproducerat och råvaror i säsong. Med så få onödiga tillsatser som möjligt. Kvalitet går framför kvantitet. Varför Lyckas med bakning?

Till alla er som googlar och behöver hjälp med sin bakning är målet att ni ska hitta hit. Att ni ska använda sidan till inspiration och er guide inom bakning. Jag startade sidan för att jag vill dela med mig av den kunskap jag besitter. Jag insåg att det fanns ett behov att fylla genom att ge rådgivning, hjälp och konkreta tips. Vilket sällan görs, utan endast recept med bilder. 

Mitt bästa råd till dig när du bakar är att du alltid ska vara stolt över det du skapar - men att du aldrig ska bli nöjd! För då slutar du att utvecklas i ditt hantverk.
Övning ger färdighet, man blir bra på det man övar på! Kom även ihåg att ha en tydlig plan när du bakar, blanda inte in för mycket idéer och recept. Det blir både rörigt och stressigt. Arbeta snyggt och metodiskt - ta bort allt krimskrams från arbetsytorna. Och se till att du har alla ingredienser hemma innan du sätter igång!


Jag har nu tagit en paus från skrivandet. Men alla recept och tips är fortfarande aktuella.

Jag önskar dig en trevlig läsning,
och hoppas att du kommer lära dig något nytt!

Med bästa hälsningar,
Ennie Kramer

Tusen tack till alla er som lämnar en kommentar!
Kommentarer och mail med frågor kommer jag givetvis besvara.


Prenumerera på bloggen

Ange din e-postadress för att prenumerera på nya blogginlägg!

 

8 thoughts on “Om mig

 1. Vilken liten guldgruva! Så otroligt bra med en massa tips och råd om vad man behöver tänka på. Toppen att du även förklarar varför man ska göra si eller så. Kommer definitivt att kika in här när jag behöver lite vägledning. Ha en toppendag! ☺

 2. Hej…i ett engelskt bakprogram skulle de göra Parmentier….är det samma som Pariservåfflor som min mormor tyckte så mycket om…?
  Är ny på din sida och tycker den verkar väldigt innehållsrik och intressant, bra helt enkelt!
  Eva

  1. Hej Eva!
   Tyvärr vet jag inte om det är samma sak som pariservåfflor. Önskar jag kunde svara på din fråga! Men kanske är det någon annan som läser detta och kan svaret?
   Tack snälla för att du tog dig tid att skriva att du tycker om sidan.
   Bästa hälsningar, Ennie

 3. Har precis hittat din blogg. Letade efter recept på stora muffins. De ska säljas på min dotters klassresa. Suverän och tydlig. Tack för det.

  1. Tack snälla för din fina kommentar!
   Hoppas du blir nöjd med muffinsen.
   Vänligen Ennie

 4. Hej,
  Återigen tack för en fantastisk sida!

  Jag undrar om du har ett bra recept på en god och frasig ”matpajdeg”?
  Vissa skriver med ägg andra utan, har du bra tips och råd är jag mer än tacksam.
  Trevlig helg!
  Mvh Michaela

  1. Hej Michaela! Jag har inget recept på rak arm. Men vet att många matpajsdegar som är frasiga, brukar innehålla ister eller kokosfett. Googla få se om du får upp något recept med dessa ingredienser 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *