DESSERTPannacotta - Perfekt krämig konsistens

Det bästa receptet på Pannacotta

 



Denna Pannacotta blir perfekt krämig och söt. För att lyckas med pannacotta är det allra viktigaste mängden gelatinblad.

Använd:
1 st = 2 gram gelatinblad per
2 dl = 200 gram vätska

Då kommer din Pannacotta att bli perfekt krämig! 


Vitchokladpannacotta


Vet du förresten vad Pannacotta betyder?
Desserten kommer från Italien och betyder kokt grädde. Så grundreceptet är alltså endast med grädde. Men vill du kan du givetvis byta ut en del grädde mot mjölk. Lagom för en dessert är att beräkna 1 dl / per portion. Äter du istället Pannacotta som fika så kan du beräkna något mer.


Pannacotta – Grundrecept
4 portioner

 

Ingredienser

  • Grädde 40% 400 g = 4 dl
  • Gelatinblad 4 g = 2 st blad
  • Strösocker 80 g = 1 dl, knappt
  • Gärna 1/2 st vaniljstång

 

Arbetsbeskrivning

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 10 min.
  2. Väljer du att använda choklad finhackar du den nu och lägger den i en skål.
  3. Koka upp grädde med strösocker och eventuellt vaniljstång.
  4. Tag kastrullen från värmen och blanda i gelatinbladen.
  5. Sila och häll gräddblandningen över chokladen och rör slät.
  6. Fördela dem glasen du vill använda på en bricka som går in i kylen.
  7. Häll i smeten. Låt Pannacottan sätta till sig i rumstemperatur, eftersom gelatin mår bäst av att stelna långsamt.
  8. Efter 45-60min placerar du dem varsamt in i kylen. Har du nu lagt dem på en bricka, blir det mycket enklare att få snygga kanter av smeten i glasen.
  9. Låt stelna minst 3-4 tim i kylen. Toppa med valritt tillbehör!
  10. Kom ihåg att aldrig plasta glasen om Pannacottan fortfarande är varm, då bildas kondens och ytan blir vattnig på din dessert.

Vit choklad pannacotta med passionsfruktAtt tillsätta choklad till sin Pannacotta är heeelt underbart gott då det blir extra krämigt tack vare kakaofettet i chokladen. Här har jag valt vit choklad. Tillsätt 100 g hackad choklad till grundreceptet. Du kan då halvera sockermängden. 


Tips på smaksättningar
  • Earl grey, tillsätt löste medan du kokar upp vätskan.
  • Baileys, toppa desserten med hackad daim.
  • Saffran
  • Fläderblommor, tillsätt dem i uppkoket av vätskan som du sedan silar bort.
  • Ersätt en del av grädden med frukt eller bärpuréer. Eller yoghurt och gräddfil för mer syrlighet.

Bästa receptet på pannacotta



 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *