Delicatobollar

Hemgjorda Delicatobollar

Posted Leave a commentPosted in Delicatobollar - Hemgjorda delicatobollar som blir riktigt krämiga, KONDISBITAR

Delicatobollar – en krämig chokladboll med mockasmak täckt med kokosflingor. Dessa blir lika krämiga som de du köper, fast med bättre ingredienser och så mycket godare! Hemligheten för att få till krämigheten är att använda neutral kokosolja som vispas upp tillsammans med smör och socker. Dessa Delicatobollar passar perfekt nu på torsdag. För den 11 maj […]

scones

Oemotståndliga Mini-Scones

Posted 2 CommentsPosted in BRÖD, Scones - oemotståndliga mini-scones

Nybakade Scones en lördag eller söndagsmorgon känns lyxigt. Eller varför inte till afternoon tea? Godast är att servera de nybakade med Bregott, färskost (eller clotted cream) och med hallonsylt. Eller med sötsyrlig rabarbermarmelad. Jag har valt att baka ut mina scones till minivarianter i en muffinsplåt. Och du behöver inte vara orolig – dessa scones blir absolut inte kompakta […]

Frasvåfflor

Det bästa receptet på Frasvåfflor

Posted Leave a commentPosted in DESSERT, Frasvåfflor - Frasigaste våfflorna

Frasvåfflor, makalöst gott. Med lättvispad grädde och smakrik sylt. För att få till mumsiga och frasiga våfflor behövs vispad grädde och kolsyrat vatten i smeten. Du behöver ett fint vetemjöl för att få frasigheten. Att tillsätta brynt smör i smeten gör våfflorna ännu godare. Var så god, här kommer det bästa receptet på frasvåfflor! Frasvåfflor 8 – […]

Korintkakor

Korintkakor – Lyckas med småkakor

Posted 6 CommentsPosted in Korintkakor - Perfekt spröd småkaka, SMÅKAKOR

  Korintkakor. Nybakade, spröda och smöriga småkakor. Jag åt mina korintkakor utomhus, med solens strålar som värmde i ansiktet från en klarblå himmel. Tillsammans med en rykande kopp kaffe, Zoegas mörkrost. En perfekt fredagsfika i februari! Korintkakor – 60 stycken Smör, mjukt 250 g Strösocker 150 g = 1 3/4 dl Vaniljpulver 2 g = 0.5 […]

vaniljhjärta

Lyckas med Vaniljhjärta

Posted Leave a commentPosted in KONDISBITAR, Vaniljhjärta - Perfekt bakverk till alla hjärtans dag

Vaniljhjärta, ett perfekt bakverk till alla hjärtans dag. Vaniljhjärta består av en spröd mördeg och len vaniljkräm. Vaniljhjärta ska ätas dagsfärska. Det bästa är att du kan förbereda dina bakverk redan idag. Du fryser bara in dem i formarna, tinar och gräddar sedan av samma dag. Som vanligt kommer först: Ingredienser Arbetsbeskrivning Alla bilder Och […]

Budapestbakelser

Budapestbakelser – En klassiker som alla älskar

Posted Leave a commentPosted in Budapestbakelser - Precis som på konditori, TÅRTOR & BAKELSER

Budapestbakelser, en mjukseg hasselnötsmaräng fylld med lättvispad grädde och bär. Jag har valt att fylla mina budapestbakelser med hallon. Och även blodapelsin denna gång. Jag tycker det ger en mer friskhet till bakelsen än med inlagd mandarin som är det klassiska. Här får du recept och tips för att baka dessa lyxiga bakelser hemma i […]

semmelkladdkaka

Semmelkladdkaka – Galet god kladdkaka

Posted Leave a commentPosted in DESSERT, Semmelkladdkaka - Perfekt segkladdig

  Det viktigaste när man gör kladdkaka är att inte grädda den för länge. Innan servering ska kakan ha svalnat helt i rumstemperatur. Stoppar du in kakan i kylen ett par timmar innan servering. Får du en perfekt semmelkladdkaka som är fast, kompakt och segkladdig! Servera din kladdkaka med lättvispad grädde och rostad, hackad mandel. Semmelkladdkaka 1 […]

Saftiga Kardemummabullar med mycket fyllning

Posted 2 CommentsPosted in Kardemummabullar - Saftiga med mycket fyllning, SÖTEBRÖD

Kardemummabullar med varm choklad eller en kopp nybryggt kaffe efter ett par åk i skidbacken. Eller efter en frisk vinterpromenad med blå himmel och solsken där kylan bitit i kinderna. Jag kan inte tänka mig något bättre än att få sätta tänderna i en, eller två, kardemummabullar. På sommaren tar jag gärna ett glas iskall mjölk till istället. […]