Rabarber och jordgubbssylt.

Rabarber och jordgubbssylt – Sommar i en burk!

Posted on Leave a commentPosted in Rabarber och jordgubbssylt - Sommar i en burk!, SYLT & MARMELAD

  Rabarber och jordgubbssylt – sött som möter syrligt är en perfekt kombination. Använd sylten till croissanter eller rostmackan. På filen, till tårtor eller småkakor. Eller så gör du somriga Budapestbakelser! Hasselnötsmaräng, lättvispad vaniljgrädde och så denna sylt. Sommarfika när den är som bäst! Rabarber och jordgubbssylt 1500 gram färdig sylt   Ingredienser Jordgubbar 500 […]

Jordgubb och rabarberpaj

Jordgubb och rabarberpaj – Somrig smulpaj med vaniljsås

Posted on 2 CommentsPosted in Jordgubb & rabarberpaj - med godaste smuldegen!, PAJER

Jordgubb och rabarberpaj är nog den godaste paj man kan äta under sommaren. Det är enkelt att baka smulpaj och passar alla tillfällen! Till studenten, midsommar och födelsedagskalas. Till eftermiddagsfikat eller som dessert efter middagen serverad i vackra portionsskålar. Söta jordgubbar, syrlig rabarber, perfekt klassisk smuldeg ovanpå. Och iskall krämig vaniljsås. Här får du det […]

jordgubbstårta

Jordgubbstårta – Till sommarens alla fester

Posted on Leave a commentPosted in Jordgubbstårta - Till sommarens alla fester, TÅRTOR & BAKELSER

Jordgubbstårta är ett måste till midsommar och sommarens alla fester. Vill du göra allt från grunden krävs lite planering. Gör du tårtan i flera steg undviker du stress, tårtan blir saftig och det kommer bli roligt att baka. Spritsningen av grädden är allra roligast! Så införskaffa gärna tyllar inför ditt tårtbak. Jordgubbstårta 1 st tårta […]

citronmarängpaj

Citronmarängpaj – Nu ännu godare!

Posted on Leave a commentPosted in Citronmarängpaj - Ännu godare med passionsfrukt!, PAJER

Citronmarängpaj i all ära. Men med passionsfruktscurd, ja men du förstår så gott! En underbart gyllengul paj som passar perfekt nu på försommaren. Som toppas med härligt mjuk italiensk maräng. Varför inte fira mamma på mors dag på söndag med att bjuda henne på denna sötsyrliga paj? Citronmarängpaj – Nu ännu godare med passionsfruktscurd 12 – […]

syltkakor

Syltkakor, Syltsnittar, Wienerstänger – Kärt barn har många namn

Posted on Leave a commentPosted in SMÅKAKOR, Syltkakor - Syltsnittar - Wienerstänger

Syltkakor. Syltsnittar. Skurna syltsnittar. Wienerstänger. Kärt barn har många namn. Men den gemensamma nämnaren är att det är en glaserad syltkaka. Originalreceptet är en mördeg toppad med hallonsylt och glasyr. Viktigt är att använda en fast konsistens på sylten, marmelad passar utmärkt. Så varför inte göra dessa möra Syltsnittar med rabarbermarmelad 🙂 Syltkakor – 60 stycken skurna syltkakor […]

passionscurd

Passionscurd – Perfekt till tårta och dessert

Posted on 1 CommentPosted in Passionscurd - Krämfyllning till tårta och dessert, SÅS, KRÄM & FYLLNINGAR

Passionscurd. Sötsyrlig, krämig och gyllengul. Denna kräm är väldigt användbar. Använd som fyllning till tårtor, till desserter eller nybakade scones. Kanske till en klassisk marängpaj? Passionscurd är hållbar en vecka i kylskåpet. Annars är det bara att du fryser in krämen och använder vid senare tillfälle. Passionscurd Ungefär 900 gram Gelatinblad 4 g = 2 st Ägg 300 g […]