Mazarintårta med jordgubbar

Mazarintårta – med jordgubbar, fläderkräm och grädde

Mazarintårta - med fläderkräm och svenska jordgubbar

Mazarintårta med fläderkräm, svenska jordgubbar och lättvispad grädde. En enkel och god sommartårta. Har man hemgjord flädersaft i kylskåpet är fläderkräm perfekt fyllning till kakan. Men kan givetvis bytas ut mot traditionell vaniljkräm. Mazarintårta – med jordgubbar, fläderkräm och grädde 10 – 12 portioner Mazarinkaka Mandelmassa 400 g Smör 200 g Ägg 200 g = 4 […]

Läs mer >
Rabarber och jordgubbssylt.

Rabarber och jordgubbssylt – Sommar i en burk!

Rabarber och jordgubbssylt - Sommar i en burk!

  Rabarber och jordgubbssylt – sött som möter syrligt är en perfekt kombination. Använd sylten till croissanter eller rostmackan. På filen, till tårtor eller småkakor. Eller så gör du somriga Budapestbakelser! Hasselnötsmaräng, lättvispad vaniljgrädde och så denna sylt. Sommarfika när den är som bäst! Rabarber och jordgubbssylt 1500 gram färdig sylt   Ingredienser Jordgubbar 500 […]

Läs mer >
Jordgubb och rabarberpaj

Jordgubb och rabarberpaj – Somrig smulpaj med vaniljsås

Jordgubb & rabarberpaj - med godaste smuldegen!

Jordgubb och rabarberpaj är nog den godaste paj man kan äta under sommaren. Det är enkelt att baka smulpaj och passar alla tillfällen! Till studenten, midsommar och födelsedagskalas. Till eftermiddagsfikat eller som dessert efter middagen serverad i vackra portionsskålar. Söta jordgubbar, syrlig rabarber, perfekt klassisk smuldeg ovanpå. Och iskall krämig vaniljsås. Här får du det […]

Läs mer >
citronmarängpaj

Citronmarängpaj – Nu ännu godare!

Citronmarängpaj - Ännu godare med passionsfrukt!

Citronmarängpaj i all ära. Men med passionsfruktscurd, ja men du förstår så gott! En underbart gyllengul paj som passar perfekt nu på försommaren. Som toppas med härligt mjuk italiensk maräng. Varför inte fira mamma på mors dag på söndag med att bjuda henne på denna sötsyrliga paj? Citronmarängpaj – Nu ännu godare med passionsfruktscurd 12 – […]

Läs mer >
syltkakor

Syltkakor, Syltsnittar, Wienerstänger – Kärt barn har många namn

SMÅKAKOR

Syltkakor. Syltsnittar. Skurna syltsnittar. Wienerstänger. Kärt barn har många namn. Men den gemensamma nämnaren är att det är en glaserad syltkaka. Originalreceptet är en mördeg toppad med hallonsylt och glasyr. Viktigt är att använda en fast konsistens på sylten, marmelad passar utmärkt. Så varför inte göra dessa möra Syltsnittar med rabarbermarmelad 🙂 Syltkakor – 60 stycken skurna syltkakor […]

Läs mer >